Zöldborsós raguleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéslapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg (mirelit) zöldborsó
- 1 db leveskocka
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg zeller
- őrölt bors, só ízlés szerint
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 10 dkg liszt (vagy 10 dkg bolti tészta)
Elkészítése:
A zöldségfélélket megtisztítjuk és ízlés szerint felvágjuk, a hagymát apróra vágjuk. A húst kis kockákra vágjuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, belemorzsoljuk a leveskockát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük 2 l vízzel.
Amikor a hús félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a többi zöldséget és készre főzzük az egészet.
Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk, majd amilyen vékonyra csak tudjuk kinyújtjuk, majd kis kockákra vágjuk. Forró, sós vízben kifőzzük (vagy a levesben), majd a kész levessel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










