Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós raguleves recept

Zöldborsós  raguleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sertéslapocka
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 evőkanál olaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 40 dkg (mirelit) zöldborsó
    • 1 db leveskocka
    • 20 dkg sárgarépa
    • 20 dkg fehérrépa
    • 10 dkg karalábé
    • 10 dkg zeller
    • őrölt bors, só ízlés szerint
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 10 dkg liszt (vagy 10 dkg bolti tészta)

    Elkészítése:

    A zöldségfélélket megtisztítjuk és ízlés szerint felvágjuk, a hagymát apróra vágjuk. A húst kis kockákra vágjuk.

    Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, belemorzsoljuk a leveskockát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük 2 l vízzel.

    Amikor a hús félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a többi zöldséget és készre főzzük az egészet.

    Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk, majd amilyen vékonyra csak tudjuk kinyújtjuk, majd kis kockákra vágjuk. Forró, sós vízben kifőzzük (vagy a levesben), majd a kész levessel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá