Zöldborsós raguleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg sertéslapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg (mirelit) zöldborsó
- 1 db leveskocka
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg zeller
- őrölt bors, só ízlés szerint
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 10 dkg liszt (vagy 10 dkg bolti tészta)
Elkészítése:
A zöldségfélélket megtisztítjuk és ízlés szerint felvágjuk, a hagymát apróra vágjuk. A húst kis kockákra vágjuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, belemorzsoljuk a leveskockát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük 2 l vízzel.
Amikor a hús félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a többi zöldséget és készre főzzük az egészet.
Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk, majd amilyen vékonyra csak tudjuk kinyújtjuk, majd kis kockákra vágjuk. Forró, sós vízben kifőzzük (vagy a levesben), majd a kész levessel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »