Zöldborsós raguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldborsós  raguleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg (mirelit) zöldborsó
  • 1 db leveskocka
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg zeller
  • őrölt bors, só ízlés szerint
  • 1 tojás, 10 dkg liszt (vagy 10 dkg bolti tészta)

Elkészítése:

A zöldségfélélket megtisztítjuk és ízlés szerint felvágjuk, a hagymát apróra vágjuk. A húst kis kockákra vágjuk.

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, belemorzsoljuk a leveskockát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük 2 l vízzel.

Amikor a hús félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a többi zöldséget és készre főzzük az egészet.

Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk, majd amilyen vékonyra csak tudjuk kinyújtjuk, majd kis kockákra vágjuk. Forró, sós vízben kifőzzük (vagy a levesben), majd a kész levessel tálaljuk.