Zöldborsós húsgombócos leves recept
Hozzávalók:
Leves:
- 50 dkg zöldborsó
- 4 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 kis karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál finomliszt
- 3 l víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
Húsgombóc:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,2 nagy fej vöröshagyma (1 ek a levesnél felaprított, pirított hagymájából)
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 0,2 csokor petrezselyem (1 ek a levesnél felaprított petrezselyemből)
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 késhegynyi füstölt pirospaprika (elhagyható vagy sima pirospaprika is lehet)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy evőkanállal a gombócokhoz.
Dinszteljük meg kevés olajon a hagymát, amiből szintén tegyünk félre egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez adjuk hozzá a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítsuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is.
A zöldségeket szórjuk meg liszttel, keverjük át és öntsünk hozzá vizet. Ízlés szerint sózzuk meg és addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
Készítsük el a húsgombócokat is. A darált húst a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel formázzunk a masszából gombócokat. Ha túl lágy a massza, akkor adjunk hozzá zsemlemorzsát.
Amikor megfőttek a zöldségek, a leveshez tegyük hozzá a gombócokat és még 5-10 percig főzzük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









