Zöldborsós gombaleves házi csipetkével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 50 dkg zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- olívaolaj
- 1 marhahúsleves kocka
- liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- őrölt pirospaprika
- őrölt feketebors szegfűgomba (fagyasztott)
Elkészítése:
Az olajon megdinsztelem a felaprított hagymát, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, a zöldségeket, majd beleteszem a borsót is. Teszek hozzá egy kevés lisztet (1 púpos ek), megszórom paprikával és felengedem vízzel.
Adok hozzá leveskockát, borsot, majd hagyom főni.
Elkészítem a csipetke tésztáját: egy tálba 10 dkg-nyi lisztet teszek, hozzáadok egy tojást és kevés sót. Ezt jól összegyúrom, jó keménynek kell lennie, ha kell még (a tojás nagyságától függ) kevés lisztet teszek hozzá.
Sűrűn lisztezve egy tálcára apró darabokat csipkedek belőle.
Amikor már majdnem megfőtt a leves, beledobálom a csipetkét és beleteszem az aprított petrezselymet is, majd készre főzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »