Zöldborsós gombaleves házi csipetkével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 50 dkg zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- olívaolaj
- 1 marhahúsleves kocka
- liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- őrölt pirospaprika
- őrölt feketebors szegfűgomba (fagyasztott)
Elkészítése:
Az olajon megdinsztelem a felaprított hagymát, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, a zöldségeket, majd beleteszem a borsót is. Teszek hozzá egy kevés lisztet (1 púpos ek), megszórom paprikával és felengedem vízzel.
Adok hozzá leveskockát, borsot, majd hagyom főni.
Elkészítem a csipetke tésztáját: egy tálba 10 dkg-nyi lisztet teszek, hozzáadok egy tojást és kevés sót. Ezt jól összegyúrom, jó keménynek kell lennie, ha kell még (a tojás nagyságától függ) kevés lisztet teszek hozzá.
Sűrűn lisztezve egy tálcára apró darabokat csipkedek belőle.
Amikor már majdnem megfőtt a leves, beledobálom a csipetkét és beleteszem az aprított petrezselymet is, majd készre főzöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »