Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajon megdinsztelem a felaprított hagymát, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, a zöldségeket, majd beleteszem a borsót is. Teszek hozzá egy kevés lisztet (1 púpos ek), megszórom paprikával és felengedem vízzel.
Adok hozzá leveskockát, borsot, majd hagyom főni.
Elkészítem a csipetke tésztáját: egy tálba 10 dkg-nyi lisztet teszek, hozzáadok egy tojást és kevés sót. Ezt jól összegyúrom, jó keménynek kell lennie, ha kell még (a tojás nagyságától függ) kevés lisztet teszek hozzá.
Sűrűn lisztezve egy tálcára apró darabokat csipkedek belőle.
Amikor már majdnem megfőtt a leves, beledobálom a csipetkét és beleteszem az aprított petrezselymet is, majd készre főzöm.