Zöldborsó ragu leves recept

Hozzávalók:
- 4 közepes sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 1 kg csirke aprólék (nyak comb, farhát, szárny, láb, máj)
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál törött paprika
- 1 kis evő kanál házi vegeta
Galuskához
Elkészítése:
Kevés zsiradékon a feldarabolt zöldségeket pár percig párolom, majd hozzáadom a szárnyas aprólékot.
Pár percig együtt pirítom a zöldségeket és a húst, majd meghintem, 2 evőkanál lisztel.
Jól átforgatom, majd meg szórom 1 evőkanál piros paprikával és a házi vegetával.
Felengedem vízzel és addig főzöm, amíg a hús és zöldség teljesen nem puhul meg. Főzés közben ízesítem sóval és borssal.
A galuskához a tojásokat enyhén habosra felverem, sózom, majd annyi lisztet keverek bele, hogy egy elég kemény tésztát kapjak.
Vágódeszkáról vagy galuska szaggatóról bő forró sós vízbe szagatom a galuskákat.
Tipp:
Ha fagyasztott zöldborsót használunk, akkor a borsót csak akkor tegyük a levesbe ha a húsunk és zöldségek félig megpuhultak.
A galuskákat a levesbe is szaggathatjuk, vagy külön megfőzhetjük bő forró sós vízbe. Ez kemény tészta lesz sosem lesz vaj puha.
Akkor jó, ha harapható, mint a nokedli.
Én a tésztaféléket sohasem a levesben főzőm ki, mert másnapra szétáznak a levesben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »