Zöldborsó ragu leves recept

Hozzávalók:
- 4 közepes sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 1 kg csirke aprólék (nyak comb, farhát, szárny, láb, máj)
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál törött paprika
- 1 kis evő kanál házi vegeta
Galuskához
Elkészítése:
Kevés zsiradékon a feldarabolt zöldségeket pár percig párolom, majd hozzáadom a szárnyas aprólékot.
Pár percig együtt pirítom a zöldségeket és a húst, majd meghintem, 2 evőkanál lisztel.
Jól átforgatom, majd meg szórom 1 evőkanál piros paprikával és a házi vegetával.
Felengedem vízzel és addig főzöm, amíg a hús és zöldség teljesen nem puhul meg. Főzés közben ízesítem sóval és borssal.
A galuskához a tojásokat enyhén habosra felverem, sózom, majd annyi lisztet keverek bele, hogy egy elég kemény tésztát kapjak.
Vágódeszkáról vagy galuska szaggatóról bő forró sós vízbe szagatom a galuskákat.
Tipp:
Ha fagyasztott zöldborsót használunk, akkor a borsót csak akkor tegyük a levesbe ha a húsunk és zöldségek félig megpuhultak.
A galuskákat a levesbe is szaggathatjuk, vagy külön megfőzhetjük bő forró sós vízbe. Ez kemény tészta lesz sosem lesz vaj puha.
Akkor jó, ha harapható, mint a nokedli.
Én a tésztaféléket sohasem a levesben főzőm ki, mert másnapra szétáznak a levesben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »