Zöldbableves recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 nagyobb petrezselyem
- 0,5 kg zöldbab
- 0,5 karalábé
- 1 kisebb hagyma
- 0,5 paprika
- 0,5 paradicsom
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli
- pici zeller vagy egy kevés zellerlevél
- 1 teáskanál kapor
- kevés olaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- só, delikát, húsleveskocka
Elkészítése:
A zöldségeket megmosom, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot apróra vágom. (Utóbbi kettőt helyettesíthetem 1 evőkanálnyi üveges lecsóval is.)
A lábasba, vagy fazékba egy evőkanálnyi olajat öntök, abba beleteszem és néhány percig párolom a hagymát, paprikát és a paradicsomot.
Utána a kockákra, vagy karikákra vágott sárgarépát, petrezselymet, karalábét, esetleg zellert rakom bele, megkavarom és vízzel felöntöm.
Beleteszem a kb. 2-3 cm-esre vágott, vagy tördelt zöldbabot és felöntöm vízzel. Mikor a leves felforrt, a főzést takarékra állítom.
Mikor a zöldségek félig megpuhultak, a levesbe teszem a kockákra vágott krumplit, a kaprot, s ha nem tettem zellert akkor a zellerlevelet, de az el is maradhat.
Ízesítek sóval, delikáttal és egy húsleves kockával. Ha a leves megfőtt, elkészítem a habarást.
Egy kis tálba belerakom a lisztet, a forró levesből szedőkanállal merítek rá levet, beleteszem a tejfölt.
Alaposan, csomómentesre keverem, majd egy szűrő segítségével a levesbe szűröm. Pár percig még főzöm, és kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










