Zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg zellergumó
- 60 dkg burgonya
- 1 dl tejszín vagy tejföl
- ízlés szerint só, bors
- 1 kk kurkuma
- étolaj vagy zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítése:
A zellergumót és burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk és kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük. Megszórjuk borssal, kurkumával, rátesszük a zellert és a burgonyát, felöntjük 2 liter vízzel (lehet hús vagy zöldségalaplé is) ízlés szerint sózzuk és puhára fözzük.
Botmixerrel pürésítjük, majd a tejföllel vagy tejszínnel dúsítjuk, pár másodpercig forraljuk és azonnal tálahatjuk.
Betétnek adhatunk levesgyöngyöt, kolbász chipszet, pirítós kenyeret, pirított kenyérkockákat is.
Díszítésként megszórhatjuk petrezselymzölddel, póré vagy zöldhagymával, vagy pirospaprikával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »