Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zelleres édesburgonya leves recept

Zelleres édesburgonya leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg édesburgonya
    • 20 dkg zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 dl kókuszkrém (cocomas), de megteszi a kókusztej is
    • 2-3 ek citromlé
    • 1,5 l víz
    • só, bors
    • 1 ek kókuszzsír néhány csík bacon

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk és a kókuszzsíron megdinszteljük, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk először a kockákra vágott zellert, majd kb. 10 perc előfőzés után a kockára vágott burgonyát.

    Amikor mindkettő megpuhult, a felét szűrőlapáttal kiszedjük, a maradékot botmixerrel, vagy turmix gépben pépesre sűrítjük. Hozzáadjuk a kókuszkrémet és a citromlevet, majd az egészet összekeverjük.

    Visszarakjuk a kiszedett zöldségeket, a tetejét pirított bacon kockákkal gazdagítjuk.

    Tipp:

    Az édesburgonya hamar megpuhul, azért kell a zellert előfőzni.

    Én a bacon szalonna csíkokat compakt grill sütőben sütöttem ropogósra, majd utána vágtam négyzetekre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá