Zelleres édesburgonya leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 80 dkg édesburgonya
- 20 dkg zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl kókuszkrém (cocomas), de megteszi a kókusztej is
- 2-3 ek citromlé
- 1,5 l víz
- só, bors
- 1 ek kókuszzsír néhány csík bacon
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és a kókuszzsíron megdinszteljük, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk először a kockákra vágott zellert, majd kb. 10 perc előfőzés után a kockára vágott burgonyát.
Amikor mindkettő megpuhult, a felét szűrőlapáttal kiszedjük, a maradékot botmixerrel, vagy turmix gépben pépesre sűrítjük. Hozzáadjuk a kókuszkrémet és a citromlevet, majd az egészet összekeverjük.
Visszarakjuk a kiszedett zöldségeket, a tetejét pirított bacon kockákkal gazdagítjuk.
Tipp:
Az édesburgonya hamar megpuhul, azért kell a zellert előfőzni.
Én a bacon szalonna csíkokat compakt grill sütőben sütöttem ropogósra, majd utána vágtam négyzetekre.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.