Zelleres édesburgonya leves recept

Hozzávalók:
- 80 dkg édesburgonya
- 20 dkg zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl kókuszkrém (cocomas), de megteszi a kókusztej is
- 2-3 ek citromlé
- 1,5 l víz
- só, bors
- 1 ek kókuszzsír néhány csík bacon
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és a kókuszzsíron megdinszteljük, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk először a kockákra vágott zellert, majd kb. 10 perc előfőzés után a kockára vágott burgonyát.
Amikor mindkettő megpuhult, a felét szűrőlapáttal kiszedjük, a maradékot botmixerrel, vagy turmix gépben pépesre sűrítjük. Hozzáadjuk a kókuszkrémet és a citromlevet, majd az egészet összekeverjük.
Visszarakjuk a kiszedett zöldségeket, a tetejét pirított bacon kockákkal gazdagítjuk.
Tipp:
Az édesburgonya hamar megpuhul, azért kell a zellert előfőzni.
Én a bacon szalonna csíkokat compakt grill sütőben sütöttem ropogósra, majd utána vágtam négyzetekre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »