Zelleres édesburgonya leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg édesburgonya
  • 20 dkg zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl kókuszkrém (cocomas), de megteszi a kókusztej is
  • 2-3 ek citromlé
  • 1,5 l víz
  • só, bors
  • 1 ek kókuszzsír néhány csík bacon

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és a kókuszzsíron megdinszteljük, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk először a kockákra vágott zellert, majd kb. 10 perc előfőzés után a kockára vágott burgonyát.

Amikor mindkettő megpuhult, a felét szűrőlapáttal kiszedjük, a maradékot botmixerrel, vagy turmix gépben pépesre sűrítjük. Hozzáadjuk a kókuszkrémet és a citromlevet, majd az egészet összekeverjük.

Visszarakjuk a kiszedett zöldségeket, a tetejét pirított bacon kockákkal gazdagítjuk.

Tipp:

Az édesburgonya hamar megpuhul, azért kell a zellert előfőzni.

Én a bacon szalonna csíkokat compakt grill sütőben sütöttem ropogósra, majd utána vágtam négyzetekre.