Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vöröslencse leves (dhal) recept

Vöröslencse leves (dhal)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csésze vöröslencse
    • 5 csésze víz
    • 2 tk ghí
    • 1 tk római kömény
    • 1 tk fekete mustármag
    • 1 csipet asafoetida
    • 2 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva
    • 5 currylevél frissen vagy szárítva
    • 1 kis marék korianderlevél apróra vágva
    • 1/2 tk kurkuma
    • 1 tk masala por
    • 1/2 tk só

    Elkészítése:

    Alaposan mosd meg a vöröslencsét vagy akár be is áztathatod éjszakára.

    Tedd a lencsét egy fazékba 4 csésze vízzel és forrald fel. Főzd közepes lángon, fedő nélkül főzd 30 percig. Esetleg keverd meg néha, nehogy leégjen az alja, majd 30 perc után tegyél hozzá még 1 csésze vizet és főzd tovább 15-20 percig, vagy amíg a vöröslencse meg nem puhul.

    Egy másik edényben melegítsd fel a ghít, majd tedd bele a mustármagot, a római köményt és az asafoetidát egy pillanatra és amikor a fűszerek kipattannak, tedd hozzá a fokhagymát és enyhén pirítsd meg. Add hozzá a curry leveleket, koriandert, kurkumát, a masala port és keverd össze.

    A fűszerkevereket tedd át a levesbe és add hozzá a sót és az utolsó csésze víz egy részét vagy egészét, attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnéd a levest. Végül még 2 percig forrald.

    Chapatival, basmati rizzsel, purival vagy kenyérrel tálalhatod és friss korianderrel díszítheted a tetjét.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá