Vasi gulyásleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg tarja felkockázva
- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 1-1 sárga és fehérrépa felkarikázva
- olaj
- só
- 1 paprika félbe vágva, kimagozva
- 1 paradicsom negyedelve
- babérlevél
- 1 púpos ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt bors
- 3 nagy burgonya meghámozva és kockára vágva
- 2 l víz
- (kb 1 ek) ecet
Elkészítése:
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, lehúzzuk a tűzről, majd rárakjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, majd megpirítjuk a hús minden oldalát. Ekkor hozzáadjuk a répákat, kis ideig dinszteljük, majd felöntjük a vízzel és ízlés szerint fűszerezzük.
Hozzáadjuk a paprikát és papardicsomot, majd közepes lángon főzzük.
Mikor a hús már majdnem puha, akkor beledobjuk a burgonyát és készre főzzük.
Mikor minden megpuhult ízlés szerint adunk hozzá ecetet.
Forrón, kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Van, aki nokedlit is tesz bele, de ez nálunk nem szokás.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »