Vasi gulyásleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg tarja felkockázva
- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 1-1 sárga és fehérrépa felkarikázva
- olaj
- só
- 1 paprika félbe vágva, kimagozva
- 1 paradicsom negyedelve
- babérlevél
- 1 púpos ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt bors
- 3 nagy burgonya meghámozva és kockára vágva
- 2 l víz
- (kb 1 ek) ecet
Elkészítése:
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, lehúzzuk a tűzről, majd rárakjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, majd megpirítjuk a hús minden oldalát. Ekkor hozzáadjuk a répákat, kis ideig dinszteljük, majd felöntjük a vízzel és ízlés szerint fűszerezzük.
Hozzáadjuk a paprikát és papardicsomot, majd közepes lángon főzzük.
Mikor a hús már majdnem puha, akkor beledobjuk a burgonyát és készre főzzük.
Mikor minden megpuhult ízlés szerint adunk hozzá ecetet.
Forrón, kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Van, aki nokedlit is tesz bele, de ez nálunk nem szokás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »