Vasi gulyásleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg tarja felkockázva
- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 1-1 sárga és fehérrépa felkarikázva
- olaj
- só
- 1 paprika félbe vágva, kimagozva
- 1 paradicsom negyedelve
- babérlevél
- 1 púpos ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt bors
- 3 nagy burgonya meghámozva és kockára vágva
- 2 l víz
- (kb 1 ek) ecet
Elkészítése:
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, lehúzzuk a tűzről, majd rárakjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, majd megpirítjuk a hús minden oldalát. Ekkor hozzáadjuk a répákat, kis ideig dinszteljük, majd felöntjük a vízzel és ízlés szerint fűszerezzük.
Hozzáadjuk a paprikát és papardicsomot, majd közepes lángon főzzük.
Mikor a hús már majdnem puha, akkor beledobjuk a burgonyát és készre főzzük.
Mikor minden megpuhult ízlés szerint adunk hozzá ecetet.
Forrón, kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Van, aki nokedlit is tesz bele, de ez nálunk nem szokás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









