Vargányaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 db közepes sárgarépa
- 1 db közepes fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 25-30 dkg vargánya gomba
- 2 evőkanál görög joghurt
- 1 csapott ek tönkölybúza liszt
- só, bors ízlés szerint, 2-3 szem borókabogyó
- 1 ek olaj + diónyi vaj
- egy szál lestyán ( a vegeta helyett)
Zöld fűszeres galuska hozzávalói:
- egy közepes nagyságú
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egy evőkanál finom liszt
- egy evőkanál tönkölybúza liszt
- csapott evőkanál gríz
- egy mokkáskanál szárított zöld petrezselyem
- három-négy csipetnyi friss zöld petrezselyem, kakukkfű
- egy teáskanál olívaolaj
- csipetnyi só
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük.
A felhevített olajon a zöldségeket megdinszteljük, és ha kicsit puhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal tovább pirítjuk 2-3 percig, kisebb lángon.
Ha a gomba is puhult egy kicsit, megszórjuk borssal, egy kanál liszttel , aztán felengedjük vízzel, beletesszük a borókabogyót, hozzáadjuk a lestyánt, sózzuk.
Főzzük kb. 15 percig.
Közben elkészítjük a galuskát.
Feltörjük a tojást, villával felverjük, csomómentesre keverjük a liszttel, a búzadarával, hozzáadjuk a zöld fűszereket és az olajat.
Amikor forr a leves beleszaggatjuk a levesbe. Közben a joghurtot egy tálban csomómentesre keverjük, kis forró levest adunk hozzá, elkeverjük, majd behabarjuk vele a levest.
Összeforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is, ha szükség utánaízesítünk.
Forrón tálaljuk.
Tipp:
Friss vargányából, vagy mirelitből az igazi, de ha nincs akkor csiperkegombával is készíthető, de ízesítésként adjunk hozzá szárított vargányát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









