Vargányaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db közepes sárgarépa
- 1 db közepes fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 25-30 dkg vargánya gomba
- 2 evőkanál görög joghurt
- 1 csapott ek tönkölybúza liszt
- só, bors ízlés szerint, 2-3 szem borókabogyó
- 1 ek olaj + diónyi vaj
- egy szál lestyán ( a vegeta helyett)
Zöld fűszeres galuska hozzávalói:
- egy közepes nagyságú
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy evőkanál finom liszt
- egy evőkanál tönkölybúza liszt
- csapott evőkanál gríz
- egy mokkáskanál szárított zöld petrezselyem
- három-négy csipetnyi friss zöld petrezselyem, kakukkfű
- egy teáskanál olívaolaj
- csipetnyi só
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük.
A felhevített olajon a zöldségeket megdinszteljük, és ha kicsit puhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal tovább pirítjuk 2-3 percig, kisebb lángon.
Ha a gomba is puhult egy kicsit, megszórjuk borssal, egy kanál liszttel , aztán felengedjük vízzel, beletesszük a borókabogyót, hozzáadjuk a lestyánt, sózzuk.
Főzzük kb. 15 percig.
Közben elkészítjük a galuskát.
Feltörjük a tojást, villával felverjük, csomómentesre keverjük a liszttel, a búzadarával, hozzáadjuk a zöld fűszereket és az olajat.
Amikor forr a leves beleszaggatjuk a levesbe. Közben a joghurtot egy tálban csomómentesre keverjük, kis forró levest adunk hozzá, elkeverjük, majd behabarjuk vele a levest.
Összeforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is, ha szükség utánaízesítünk.
Forrón tálaljuk.
Tipp:
Friss vargányából, vagy mirelitből az igazi, de ha nincs akkor csiperkegombával is készíthető, de ízesítésként adjunk hozzá szárított vargányát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »