Vargányaleves

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 3 db közepes sárgarépa
  • 1 db közepes fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25-30 dkg vargánya gomba
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 csapott ek tönkölybúza liszt
  • só, bors ízlés szerint, 2-3 szem borókabogyó
  • 1 ek olaj + diónyi vaj
  • egy szál lestyán ( a vegeta helyett)

Zöld fűszeres galuska hozzávalói:

  • egy közepes nagyságú tojás
  • egy evőkanál finom liszt
  • egy evőkanál tönkölybúza liszt
  • csapott evőkanál gríz
  • egy mokkáskanál szárított zöld petrezselyem
  • három-négy csipetnyi friss zöld petrezselyem, kakukkfű
  • egy teáskanál olívaolaj
  • csipetnyi só