Vaníliapudingos almaleves recept

Hozzávalók:
- 300 g alma
- 700 ml víz
- 2 ek barna cukor (természetesen kristálycukor is lehet)
- 5 egész szegfűszeg
- fél citrom leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
Elkészítése:
A fél citromot kifacsarom, levét egy tálban (vagy már a lábasban, amiben a levest főzöm) a vízhez adom. Az almákat megmosom, félbevágom, meghámozom, magházukat eltávolítom. Kockákra vágom, majd a citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljanak meg, mire az összes felkockázásával végzek.
Az almát ebben a citromos vízben felteszem főni a szegfűszeg, valamint a barna cukor társaságában. Mire a víz felforr, az alma meg is puhul, szóval a folyamat ultragyors.
A pudingot a tejjel kézi habverővel csomómentesre habarom. Amikor az alma már puha, a pudingot állandó keverés mellett hozzáadom. Megvárom míg újra felforr, azután készen van.
Mivel ez a leves multifunkcionális, a téli hidegben forrón tálalva pillanatok alatt átmelegít, míg a nyári hőségben, jól behűtve, üdítően hat savanykás aromájával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »