Vaníliapudingos almaleves recept

Hozzávalók:
- 300 g alma
- 700 ml víz
- 2 ek barna cukor (természetesen kristálycukor is lehet)
- 5 egész szegfűszeg
- fél citrom leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
Elkészítése:
A fél citromot kifacsarom, levét egy tálban (vagy már a lábasban, amiben a levest főzöm) a vízhez adom. Az almákat megmosom, félbevágom, meghámozom, magházukat eltávolítom. Kockákra vágom, majd a citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljanak meg, mire az összes felkockázásával végzek.
Az almát ebben a citromos vízben felteszem főni a szegfűszeg, valamint a barna cukor társaságában. Mire a víz felforr, az alma meg is puhul, szóval a folyamat ultragyors.
A pudingot a tejjel kézi habverővel csomómentesre habarom. Amikor az alma már puha, a pudingot állandó keverés mellett hozzáadom. Megvárom míg újra felforr, azután készen van.
Mivel ez a leves multifunkcionális, a téli hidegben forrón tálalva pillanatok alatt átmelegít, míg a nyári hőségben, jól behűtve, üdítően hat savanykás aromájával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »