Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliapudingos almaleves recept

Vaníliapudingos almaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 g alma
    • 700 ml víz
    • 2 ek barna cukor (természetesen kristálycukor is lehet)
    • 5 egész szegfűszeg
    • fél citrom leve
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 dl tej

    Elkészítése:

    A fél citromot kifacsarom, levét egy tálban (vagy már a lábasban, amiben a levest főzöm) a vízhez adom. Az almákat megmosom, félbevágom, meghámozom, magházukat eltávolítom. Kockákra vágom, majd a citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljanak meg, mire az összes felkockázásával végzek.

    Az almát ebben a citromos vízben felteszem főni a szegfűszeg, valamint a barna cukor társaságában. Mire a víz felforr, az alma meg is puhul, szóval a folyamat ultragyors.

    A pudingot a tejjel kézi habverővel csomómentesre habarom. Amikor az alma már puha, a pudingot állandó keverés mellett hozzáadom. Megvárom míg újra felforr, azután készen van.

    Mivel ez a leves multifunkcionális, a téli hidegben forrón tálalva pillanatok alatt átmelegít, míg a nyári hőségben, jól behűtve, üdítően hat savanykás aromájával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá