Tormás krumpli krémleves recept

Hozzávalók:
- egy fej vöröshagyma
- olaj
- 5-6 nagyobb szem krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db zöldségleves kocka
- ízlés szerinti friss torma
- 2 szál újhagyma
Elkészítés:
Forrósítsuk fel egy fazékban az olajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig.
Tegyük hozzá a megtisztított és feldarabolt burgonyát, öntsük fel annyi vízzel, hogy duplán ellepje.
Ízesítsük sóval, kevéske őrölt szerecsendióval és a leveskockával. Főzzük legalább tíz percig.
Botmixerrel pürésítsük, majd dúsítsuk tejszínnel. Tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
Tálalás előtt reszeljük bele a friss tormát.
Készíthetjük ecetes vagy tejszínes tormával is, de vigyázzunk, ne tegyük forró levesbe, mert elveszíti csípős aromáját.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »