Tormás krumpli krémleves recept

Hozzávalók:
- egy fej vöröshagyma
- olaj
- 5-6 nagyobb szem krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db zöldségleves kocka
- ízlés szerinti friss torma
- 2 szál újhagyma
Elkészítés:
Forrósítsuk fel egy fazékban az olajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig.
Tegyük hozzá a megtisztított és feldarabolt burgonyát, öntsük fel annyi vízzel, hogy duplán ellepje.
Ízesítsük sóval, kevéske őrölt szerecsendióval és a leveskockával. Főzzük legalább tíz percig.
Botmixerrel pürésítsük, majd dúsítsuk tejszínnel. Tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
Tálalás előtt reszeljük bele a friss tormát.
Készíthetjük ecetes vagy tejszínes tormával is, de vigyázzunk, ne tegyük forró levesbe, mert elveszíti csípős aromáját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »