Tormás krumpli krémleves recept

Hozzávalók:
- egy fej vöröshagyma
- olaj
- 5-6 nagyobb szem krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db zöldségleves kocka
- ízlés szerinti friss torma
- 2 szál újhagyma
Elkészítés:
Forrósítsuk fel egy fazékban az olajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig.
Tegyük hozzá a megtisztított és feldarabolt burgonyát, öntsük fel annyi vízzel, hogy duplán ellepje.
Ízesítsük sóval, kevéske őrölt szerecsendióval és a leveskockával. Főzzük legalább tíz percig.
Botmixerrel pürésítsük, majd dúsítsuk tejszínnel. Tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
Tálalás előtt reszeljük bele a friss tormát.
Készíthetjük ecetes vagy tejszínes tormával is, de vigyázzunk, ne tegyük forró levesbe, mert elveszíti csípős aromáját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »