Tormás krumpli krémleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • egy fej vöröshagyma
  • olaj
  • 5-6 nagyobb szem krumpli
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db zöldségleves kocka
  • ízlés szerinti friss torma
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés:

Forrósítsuk fel egy fazékban az olajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, majd pároljuk pár percig.

Tegyük hozzá a megtisztított és feldarabolt burgonyát, öntsük fel annyi vízzel, hogy duplán ellepje.

Ízesítsük sóval, kevéske őrölt szerecsendióval és a leveskockával. Főzzük legalább tíz percig.

Botmixerrel pürésítsük, majd dúsítsuk tejszínnel. Tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

Tálalás előtt reszeljük bele a friss tormát.

Készíthetjük ecetes vagy tejszínes tormával is, de vigyázzunk, ne tegyük forró levesbe, mert elveszíti csípős aromáját.