Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes zöldségleves kacsazúzával és májjal recept

Tejszínes zöldségleves kacsazúzával és májjal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kacsazúza
    • 50 dkg kacsamáj
    • 20 dkg füstölt sonka
    • 2 ek zsír (kacsa, liba)
    • 1 db nagy vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg gomba
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 40 dkg zöldborsó
    • 1 db karalábé
    • 1 db zellergumó
    • 30 dkg burgonya
    • 1 kávéskanál lestyán
    • 1 tk tárkony
    • 1 tk zellerzöld
    • 2 marék leves tészta
    • 5 dl főzőtejszín
    • 1 ek keményítő
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A kacsazúzát megtisztítom, feldarabolom.

    Zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

    Rádobom a kis kockákra vágott sonkát és pár percig pirítom.

    Rádobom a kacsazúzát, megszóróm borssal, megsózom és addig párolom még elveszti a nyers hús színét.

    Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és fedő alatt még 25 percet párolom.

    Felöntöm 3 liter vízzel, meg szórom lestyánnal,tárkonnyal, zeller zölddel, beleteszem a felaprított krumplit, sózom, és addig főzöm, amíg minden megpuhul.

    Beleszórom a leves tésztát és puhára főzöm.

    Ha a tészta megpuhult, hozzáadom a feldarabolt májat, beleöntöm a tejszínben simára kevert keményítőt és pirospaprikát, megforralom és tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá