Tejszínes zöldségleves kacsazúzával és májjal recept
Hozzávalók:
- 50 dkg kacsazúza
- 50 dkg kacsamáj
- 20 dkg füstölt sonka
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 db nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg gomba
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 40 dkg zöldborsó
- 1 db karalábé
- 1 db zellergumó
- 30 dkg burgonya
- 1 kávéskanál lestyán
- 1 tk tárkony
- 1 tk zellerzöld
- 2 marék leves tészta
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- 1 kávéskanál pirospaprika
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A kacsazúzát megtisztítom, feldarabolom.
Zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobom a kis kockákra vágott sonkát és pár percig pirítom.
Rádobom a kacsazúzát, megszóróm borssal, megsózom és addig párolom még elveszti a nyers hús színét.
Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és fedő alatt még 25 percet párolom.
Felöntöm 3 liter vízzel, meg szórom lestyánnal,tárkonnyal, zeller zölddel, beleteszem a felaprított krumplit, sózom, és addig főzöm, amíg minden megpuhul.
Beleszórom a leves tésztát és puhára főzöm.
Ha a tészta megpuhult, hozzáadom a feldarabolt májat, beleöntöm a tejszínben simára kevert keményítőt és pirospaprikát, megforralom és tálalom.