Tejszínes zöldségleves kacsazúzával és májjal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsazúza
  • 50 dkg kacsamáj
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 2 ek zsír (kacsa, liba)
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 db karalábé
  • 1 db zellergumó
  • 30 dkg burgonya
  • 1 kávéskanál lestyán
  • 1 tk tárkony
  • 1 tk zellerzöld
  • 2 marék leves tészta
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 ek keményítő
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A kacsazúzát megtisztítom, feldarabolom.

Zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

Rádobom a kis kockákra vágott sonkát és pár percig pirítom.

Rádobom a kacsazúzát, megszóróm borssal, megsózom és addig párolom még elveszti a nyers hús színét.

Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és fedő alatt még 25 percet párolom.

Felöntöm 3 liter vízzel, meg szórom lestyánnal,tárkonnyal, zeller zölddel, beleteszem a felaprított krumplit, sózom, és addig főzöm, amíg minden megpuhul.

Beleszórom a leves tésztát és puhára főzöm.

Ha a tészta megpuhult, hozzáadom a feldarabolt májat, beleöntöm a tejszínben simára kevert keményítőt és pirospaprikát, megforralom és tálalom.