Hozzávalók:
Elkészítése:
A kacsazúzát megtisztítom, feldarabolom.
Zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobom a kis kockákra vágott sonkát és pár percig pirítom.
Rádobom a kacsazúzát, megszóróm borssal, megsózom és addig párolom még elveszti a nyers hús színét.
Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és fedő alatt még 25 percet párolom.
Felöntöm 3 liter vízzel, meg szórom lestyánnal,tárkonnyal, zeller zölddel, beleteszem a felaprított krumplit, sózom, és addig főzöm, amíg minden megpuhul.
Beleszórom a leves tésztát és puhára főzöm.
Ha a tészta megpuhult, hozzáadom a feldarabolt májat, beleöntöm a tejszínben simára kevert keményítőt és pirospaprikát, megforralom és tálalom.