Tejszínes-tárkonyos csirkeragu erdélyi módra recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 2 közepes vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 3 dl főzőtejszín
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 kk tárkony
- 0,5 citromból nyert citromlé
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát és a karikára szeletelt répákat olajon megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Hozzáadjuk a tejszínt és a vizet, majd fedő alatt készre főzzük.
Citromlével és tárkonnyal ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









