Tejszínes-tárkonyos csirkeragu erdélyi módra recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 2 közepes vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 3 dl főzőtejszín
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 kk tárkony
- 0,5 citromból nyert citromlé
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát és a karikára szeletelt répákat olajon megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Hozzáadjuk a tejszínt és a vizet, majd fedő alatt készre főzzük.
Citromlével és tárkonnyal ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









