Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes kacsazúza leves recept

Tejszínes kacsazúza leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kacsazúza
    • 1 ek zsír (kacsa, liba)
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • ízles szerint frissen őrölt bors
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 1 zeller
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 szál zellerzöld
    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek rétesliszt
    • 1 ek keményítő
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 tk lestyán
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A kacsazúzát megtisztítom, felkockázom.
    Zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Rádobom a kacsazúzát, megszóróm borssal, megsózom és addig párolom, míg elveszti a nyers hús színét.

    Ezután hozzáadom a tetszőegesen felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét, a zellert, és 10 percig párolom.
    Felöntöm 3 liter vízzel, sózom, beleteszem a zellerzöldet a felaprított paprikát, a paradicsomot, és addig főzöm, míg megpuhul minden.

    Vajas galuskát készítek a tojásból, a vajból és a lisztből pici sóval, jól kikeverem, majd a forrásban lévő levesbe kiskanállal galuskákat szaggatok.

    A tejszínt, a keményítőt, a pirospaprikát és a lestyánt simára keverem, a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem, és visszaöntöm a levesbe. Összeforralom, és tálalom.

    A tejszínes kacsazúza leves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 51 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá