Hozzávalók:
Elkészítése:
A kacsazúzát megtisztítom, felkockázom.
Zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Rádobom a kacsazúzát, megszóróm borssal, megsózom és addig párolom, míg elveszti a nyers hús színét.
Ezután hozzáadom a tetszőegesen felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét, a zellert, és 10 percig párolom.
Felöntöm 3 liter vízzel, sózom, beleteszem a zellerzöldet a felaprított paprikát, a paradicsomot, és addig főzöm, míg megpuhul minden.
Vajas galuskát készítek a tojásból, a vajból és a lisztből pici sóval, jól kikeverem, majd a forrásban lévő levesbe kiskanállal galuskákat szaggatok.
A tejszínt, a keményítőt, a pirospaprikát és a lestyánt simára keverem, a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem, és visszaöntöm a levesbe. Összeforralom, és tálalom.