Tejszínes kacsazúza leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsazúza
  • 1 ek zsír (kacsa, liba)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ízles szerint frissen őrölt bors
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 zeller
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál zellerzöld
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 8 ek rétesliszt
  • 1 ek keményítő
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk lestyán
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A kacsazúzát megtisztítom, felkockázom.
Zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Rádobom a kacsazúzát, megszóróm borssal, megsózom és addig párolom, míg elveszti a nyers hús színét.

Ezután hozzáadom a tetszőegesen felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét, a zellert, és 10 percig párolom.
Felöntöm 3 liter vízzel, sózom, beleteszem a zellerzöldet a felaprított paprikát, a paradicsomot, és addig főzöm, míg megpuhul minden.

Vajas galuskát készítek a tojásból, a vajból és a lisztből pici sóval, jól kikeverem, majd a forrásban lévő levesbe kiskanállal galuskákat szaggatok.

A tejszínt, a keményítőt, a pirospaprikát és a lestyánt simára keverem, a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem, és visszaöntöm a levesbe. Összeforralom, és tálalom.