Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-virslis krumplileves recept

Tejfölös-virslis krumplileves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli
    • 2-3 sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db babérlevél
    • 2 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek liszt
    • 3 ek olaj
    • 2 tk pirospaprika
    • 4 db virsli
    • 1,5 l víz

    Elkészítése:

    A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    Ezután tegyük bele egy edénybe a feldarabolt zöldségeket, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk és addig főzzük még a krumpli és a sárgarépa megpuhul (én kb 30 percig főztem).

    Közben készítsük el a rántást. Hevítsük fel az olajat, majd keverjük hozzá a lisztet és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre.

    Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát, adjuk hozzá az összepréselt fokhagymát, majd hagyjuk hűlni.

    A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd adjuk hozzá a kihűlt rántáshoz és keverjük simára.

    Ezután öntsük hozzá a forrásban lévő leveshez, adjuk hozzá a felkarikázott virslit, ha szükséges ízesítsük még egy kevés sóval, és főzzük még pár percig, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá