Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Ezután tegyük bele egy edénybe a feldarabolt zöldségeket, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk és addig főzzük még a krumpli és a sárgarépa megpuhul (én kb 30 percig főztem).
Közben készítsük el a rántást. Hevítsük fel az olajat, majd keverjük hozzá a lisztet és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre.
Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát, adjuk hozzá az összepréselt fokhagymát, majd hagyjuk hűlni.
A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd adjuk hozzá a kihűlt rántáshoz és keverjük simára.
Ezután öntsük hozzá a forrásban lévő leveshez, adjuk hozzá a felkarikázott virslit, ha szükséges ízesítsük még egy kevés sóval, és főzzük még pár percig, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.