Tejfölös-virslis krumplileves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 2 tk pirospaprika
  • 4 db virsli
  • 1,5 l víz

Elkészítése:

A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Ezután tegyük bele egy edénybe a feldarabolt zöldségeket, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk és addig főzzük még a krumpli és a sárgarépa megpuhul (én kb 30 percig főztem).

Közben készítsük el a rántást. Hevítsük fel az olajat, majd keverjük hozzá a lisztet és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre.

Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát, adjuk hozzá az összepréselt fokhagymát, majd hagyjuk hűlni.

A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd adjuk hozzá a kihűlt rántáshoz és keverjük simára.

Ezután öntsük hozzá a forrásban lévő leveshez, adjuk hozzá a felkarikázott virslit, ha szükséges ízesítsük még egy kevés sóval, és főzzük még pár percig, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.