Tavaszi zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 1 csomó sárgarépa
- 1 csomó fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 csésze (2dl) zöldborsó
- só
- bors
- 1 kk őrölt paprika
- lestyánlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 0,5 db sárga paprika
- 2-3 koktélparadicsom
Galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk.
Egy edényben olajat hevítünk, megpároljuk rajta a sárga- és a fehérrépát. Megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a megpucolt, egész vöröshagymát, a felszeletelt paprikát és a koktélparadicsomokat is.
Megszórjuk gazdagon petrezselyemzölddel és adunk hozzá 3-4 db lestyánlevelet.
Amikor a répa megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, és eltávolítjuk belőle a vöröshagymát.
Galuska készítése:
A tojást a liszttel csomómentesre keverjük. Adjunk hozzá egy kevés vizet, majd keverjük bele a felaprított petrezselyemzöldet. Nokedliszaggatóval szaggassuk bele a levesbe, és főzzük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »