Tavaszi zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 1 csomó sárgarépa
- 1 csomó fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 csésze (2dl) zöldborsó
- só
- bors
- 1 kk őrölt paprika
- lestyánlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 0,5 db sárga paprika
- 2-3 koktélparadicsom
Galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk.
Egy edényben olajat hevítünk, megpároljuk rajta a sárga- és a fehérrépát. Megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a megpucolt, egész vöröshagymát, a felszeletelt paprikát és a koktélparadicsomokat is.
Megszórjuk gazdagon petrezselyemzölddel és adunk hozzá 3-4 db lestyánlevelet.
Amikor a répa megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, és eltávolítjuk belőle a vöröshagymát.
Galuska készítése:
A tojást a liszttel csomómentesre keverjük. Adjunk hozzá egy kevés vizet, majd keverjük bele a felaprított petrezselyemzöldet. Nokedliszaggatóval szaggassuk bele a levesbe, és főzzük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »