Tavaszi zöldségleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1 csomó sárgarépa
  • 1 csomó fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 csésze (2dl) zöldborsó
  • bors
  • 1 kk őrölt paprika
  • lestyánlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 0,5 db sárga paprika
  • 2-3 koktélparadicsom

Galuskához:

  • 1 tojás
  • 2 ek liszt
  • apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:

A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk.

Egy edényben olajat hevítünk, megpároljuk rajta a sárga- és a fehérrépát. Megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a megpucolt, egész vöröshagymát, a felszeletelt paprikát és a koktélparadicsomokat is.

Megszórjuk gazdagon petrezselyemzölddel és adunk hozzá 3-4 db lestyánlevelet.

Amikor a répa megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, és eltávolítjuk belőle a vöröshagymát.

Galuska készítése:

A tojást a liszttel csomómentesre keverjük. Adjunk hozzá egy kevés vizet, majd keverjük bele a felaprított petrezselyemzöldet. Nokedliszaggatóval szaggassuk bele a levesbe, és főzzük készre.