Tárkonyos zöldbableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál búzaliszt
- 120 g sárgarépa
- 100 g zellergumó (nyers) vagy 100 g fehérrépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 700 ml alaplé (zöldség)
- 1 teáskanál tárkony (friss vagy szárított)
- 2 csipet fehérbors (őrölt)
- 350 g zöldbab
- 250 ml főzőtejszín (20 %-os)
- só
Elkészítése:
A zöldségeket feldaraboljuk.
A vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáforgatjuk a zellert és a répákat, majd tovább pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, belevagdossuk a fokhagymát, megszórjuk tárkonnyal, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Ha üveges zöldbabot használunk, azt akkor adjuk hozzá, ha már a többi zöldség megpuhult.
Ha az összes zöldség megpuhult, lehúzzuk a tűzről és beleöntjük a főzőtejszínt. Pár percig közepes lángon forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »