Tárkonyos zöldbableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál búzaliszt
- 120 g sárgarépa
- 100 g zellergumó (nyers) vagy 100 g fehérrépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 700 ml alaplé (zöldség)
- 1 teáskanál tárkony (friss vagy szárított)
- 2 csipet fehérbors (őrölt)
- 350 g zöldbab
- 250 ml főzőtejszín (20 %-os)
- só
Elkészítése:
A zöldségeket feldaraboljuk.
A vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáforgatjuk a zellert és a répákat, majd tovább pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, belevagdossuk a fokhagymát, megszórjuk tárkonnyal, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Ha üveges zöldbabot használunk, azt akkor adjuk hozzá, ha már a többi zöldség megpuhult.
Ha az összes zöldség megpuhult, lehúzzuk a tűzről és beleöntjük a főzőtejszínt. Pár percig közepes lángon forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »