Tárkonyos, kolbászos burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg krumpli
- 1 nagy szál sárgarépa
- 1 kisebb fehérrépa
- 1 szál házi füstölt kolbász
- 1 kisebb ek zsír
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk tárkony
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 tk ecet
Elkészítése:
Kevés zsiradékban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Sót, borsot, pirospaprikát adunk hozzá és felöntjük fél liter vízzel.
Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt és a zöldségeket. Félkészre főzzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk és hozzáadjuk a tárkonyt és a megmosott, kockákra vágott krumplit.
Amikor a krumpli megpuhult, behabarjuk.
A tejfölt a liszttel simára keverjük és a levesbe öntjük, jól összekeverjük és ecettel ízesítve összeforraljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »