Tárkonyos, kolbászos burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg krumpli
- 1 nagy szál sárgarépa
- 1 kisebb fehérrépa
- 1 szál házi füstölt kolbász
- 1 kisebb ek zsír
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk tárkony
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 tk ecet
Elkészítése:
Kevés zsiradékban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Sót, borsot, pirospaprikát adunk hozzá és felöntjük fél liter vízzel.
Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt és a zöldségeket. Félkészre főzzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk és hozzáadjuk a tárkonyt és a megmosott, kockákra vágott krumplit.
Amikor a krumpli megpuhult, behabarjuk.
A tejfölt a liszttel simára keverjük és a levesbe öntjük, jól összekeverjük és ecettel ízesítve összeforraljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »