Szőlős alma leves recept

Hozzávalók:
- 2 nagy piros alma
- 1 kis fürt kékszőlő
- 1 evőkanál joghurt
- 2 evőkanál habtejszín
- néhány csepp frissen facsart citromlé
- egy kis darab fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 1 mokkáskanál vanília ízű pudingpor
- 1 csapott teáskanál eritrit (kimaradhat)
- csipet só
Elkészítése:
Egy kis fazékban vizet forralunk (nálam kb 6 dl), beletesszük a fahéjat és a szegfűszeget.
Megpucoljuk az almát, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk néhány csepp citromlével, majd beledobjuk a levesbe, csipet sót adunk hozzá.
2-3 perc főzés után beleszemezünk egy fürt szőlőt.
Ameddig az alma fől, addig a pudingport és az eritrititet simára kavarjuk a joghurttal, majd hozzáadjuk a tejszínt. Ahogy a szőlőt beletesszük rögtön kimertünk egy evőkanál levest és ezzel hígítjuk a habarást, majd beleöntjük a levesbe és jól elkeverjük. Ha felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot.
Hidegen és melegen is finom és cs 10 perc munka van vele:-))
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Helló Október:-)! A nyári hónapokat kedvelem, de ez az ősz kivitelesen sok napsugárral ajándékozott meg bennünket. Miért is jó az október? Rengeteg gyümölcs, szebbnél szebb almák, szőlő… nem sorolom, mert a mai levesembe e két alapanyag került, saját termés és bio 🙂 Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom. Együnk levest is minden nap :-))
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »