Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy kis fazékban vizet forralunk (nálam kb 6 dl), beletesszük a fahéjat és a szegfűszeget.
Megpucoljuk az almát, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk néhány csepp citromlével, majd beledobjuk a levesbe, csipet sót adunk hozzá.
2-3 perc főzés után beleszemezünk egy fürt szőlőt.
Ameddig az alma fől, addig a pudingport és az eritrititet simára kavarjuk a joghurttal, majd hozzáadjuk a tejszínt. Ahogy a szőlőt beletesszük rögtön kimertünk egy evőkanál levest és ezzel hígítjuk a habarást, majd beleöntjük a levesbe és jól elkeverjük. Ha felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot.
Hidegen és melegen is finom és cs 10 perc munka van vele:-))
Jó étvágyat kívánok!
Helló Október:-)! A nyári hónapokat kedvelem, de ez az ősz kivitelesen sok napsugárral ajándékozott meg bennünket. Miért is jó az október? Rengeteg gyümölcs, szebbnél szebb almák, szőlő… nem sorolom, mert a mai levesembe e két alapanyag került, saját termés és bio 🙂 Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom. Együnk levest is minden nap :-))