Szőlős alma leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szőlős alma leves

Hozzávalók:

  • 2 nagy piros alma
  • 1 kis fürt kékszőlő
  • 1 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál habtejszín
  • néhány csepp frissen facsart citromlé
  • egy kis darab fahéj
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál vanília ízű pudingpor
  • 1 csapott teáskanál eritrit (kimaradhat)
  • csipet só

Elkészítése:

Egy kis fazékban vizet forralunk (nálam kb 6 dl), beletesszük a fahéjat és a szegfűszeget.

Megpucoljuk az almát, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk néhány csepp citromlével, majd beledobjuk a levesbe, csipet sót adunk hozzá.

2-3 perc főzés után beleszemezünk egy fürt szőlőt.

Ameddig az alma fől, addig a pudingport és az eritrititet simára kavarjuk a joghurttal, majd hozzáadjuk a tejszínt. Ahogy a szőlőt beletesszük rögtön kimertünk egy evőkanál levest és ezzel hígítjuk a habarást, majd beleöntjük a levesbe és jól elkeverjük. Ha felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot.

Hidegen és melegen is finom és cs 10 perc munka van vele:-))

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Helló Október:-)! A nyári hónapokat kedvelem, de ez az ősz kivitelesen sok napsugárral ajándékozott meg bennünket. Miért is jó az október? Rengeteg gyümölcs, szebbnél szebb almák, szőlő… nem sorolom, mert a mai levesembe e két alapanyag került, saját termés és bio 🙂 Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom. Együnk levest is minden nap :-))