Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sziciliai csirkeragu leves recept

Sziciliai csirkeragu leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
    • 1 liter csirkehús alaplé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db sárgarépa
    • 1 db zellerszár
    • 2 db babérlevél
    • 1 tk oregano
    • 1 tk bazsalikom
    • 1 mk chili paprika
    • 0,5 csokor petrezselyem
    • 1 doboz sűrített paradicsom
    • 1 doboz fehér bab konzerv
    • 15 dkg GM makaróni tészta
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 2 ek olivaolaj/szőlőmagolaj

    Elkészítése:

    Az olívaolajon megpirítjuk a csirkehús felületét minden oldaláról, majd kiszedjük a serpenyőből.

    A sárgarépát tisztítsuk meg, szeljük julienne-re, a zellerszárat is tisztítsuk, mossuk meg, a vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk apró kockákra.

    Pirítsuk pár percig együtt a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát és a morzsolt chilit, amíg a répa majdnem puha lesz. Adjuk hozzá a húst.

    Öntsük rá a sűrített paradicsomot. Keverjük össze, majd öntsük fel a húslével. Adjuk hozzá a fűszereket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

    Adjuk hozzá a tésztát is és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Öntsük bele a babot, és forraljuk össze.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá