Sziciliai csirkeragu leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
- 1 liter csirkehús alaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellerszár
- 2 db babérlevél
- 1 tk oregano
- 1 tk bazsalikom
- 1 mk chili paprika
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 doboz fehér bab konzerv
- 15 dkg GM makaróni tészta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 ek olivaolaj/szőlőmagolaj
Elkészítése:
Az olívaolajon megpirítjuk a csirkehús felületét minden oldaláról, majd kiszedjük a serpenyőből.
A sárgarépát tisztítsuk meg, szeljük julienne-re, a zellerszárat is tisztítsuk, mossuk meg, a vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk apró kockákra.
Pirítsuk pár percig együtt a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát és a morzsolt chilit, amíg a répa majdnem puha lesz. Adjuk hozzá a húst.
Öntsük rá a sűrített paradicsomot. Keverjük össze, majd öntsük fel a húslével. Adjuk hozzá a fűszereket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Adjuk hozzá a tésztát is és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Öntsük bele a babot, és forraljuk össze.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/164
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.