Sziciliai csirkeragu leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
  • 1 liter csirkehús alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk oregano
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 mk chili paprika
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 doboz fehér bab konzerv
  • 15 dkg GM makaróni tészta
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 ek olivaolaj/szőlőmagolaj

Elkészítése:

Az olívaolajon megpirítjuk a csirkehús felületét minden oldaláról, majd kiszedjük a serpenyőből.

A sárgarépát tisztítsuk meg, szeljük julienne-re, a zellerszárat is tisztítsuk, mossuk meg, a vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk apró kockákra.

Pirítsuk pár percig együtt a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát és a morzsolt chilit, amíg a répa majdnem puha lesz. Adjuk hozzá a húst.

Öntsük rá a sűrített paradicsomot. Keverjük össze, majd öntsük fel a húslével. Adjuk hozzá a fűszereket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Adjuk hozzá a tésztát is és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Öntsük bele a babot, és forraljuk össze.