Szegedi halászlé recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg ponty
- 30 dkg vöröshagyma
- 2 db cseresznyepaprika
- 5 dkg fűszerpaprika
- kb 1-2 tk adalékmentes só
- erős Pista ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük.
A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a cseresznyepaprikát és legalább 2 órán keresztül főzzük.
Szitán vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre. A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr. Ha eloldódott, akkor beletesszük a kockára vágott, filézett haldarabokat, amit előzőleg besóztunk és további 25 percig főzzük.
Ízlés szerint sózzuk. Forrón tálaljuk, kínálhatunk hozzá csípős zöld paprikát, valamint friss kenyeret.
Tipp:
Nálunk a karácsony semmiképp sem telhet el halászlé nélkül. Ez egy réges-régi recept, semmi amihez nem kell lecsó, halászlékocka és egyéb adalékanyag. A siker garantált lesz!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »