Szegedi halászlé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg ponty
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 db cseresznyepaprika
  • 5 dkg fűszerpaprika
  • kb 1-2 tk adalékmentes só
  • erős Pista ízlés szerint

Elkészítése:

A megtisztított hal gerincéről a húst óvatosan lefejtjük, félretesszük.

A csontokat, a fejet, a farkat feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a cseresznyepaprikát és legalább 2 órán keresztül főzzük.

Szitán vagy paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, majd a levet ismét feltesszük a tűzre. A pirospaprikát akkor adjuk hozzá, ha már forr. Ha eloldódott, akkor beletesszük a kockára vágott, filézett haldarabokat, amit előzőleg besóztunk és további 25 percig főzzük.

Ízlés szerint sózzuk. Forrón tálaljuk, kínálhatunk hozzá csípős zöld paprikát, valamint friss kenyeret.

Tipp:

Nálunk a karácsony semmiképp sem telhet el halászlé nélkül. Ez egy réges-régi recept, semmi amihez nem kell lecsó, halászlékocka és egyéb adalékanyag. A siker garantált lesz!