Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szárzeller krémleves recept

Szárzeller krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag szárzeller
    • 4 burgonya
    • 1 dl főzőtejszín
    • fehér bors
    • friss bazsalikomlevél
    • 1-1,5 dl tej
    • parmezán
    • pirított kolozsvári szalonna

    Elkészítése:

    A zellert és a burgonyát megtisztítjuk, majd darabokra vágjuk. Lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal, majd puhára főzzük a zöldségeket.

    Mielőtt hozzáöntjük a tejszínt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.
    A tejjel beállítjuk a sűrűségét, hozzáadjuk a parmezánt, és 1-2 percet főzzük, majd a pirított szalonnával és bazsalikomlevéllel csészékben kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá