Szárzeller krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag szárzeller
  • 4 burgonya
  • 1 dl főzőtejszín
  • fehér bors
  • friss bazsalikomlevél
  • 1-1,5 dl tej
  • parmezán
  • pirított kolozsvári szalonna

Elkészítése:

A zellert és a burgonyát megtisztítjuk, majd darabokra vágjuk. Lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal, majd puhára főzzük a zöldségeket.

Mielőtt hozzáöntjük a tejszínt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.
A tejjel beállítjuk a sűrűségét, hozzáadjuk a parmezánt, és 1-2 percet főzzük, majd a pirított szalonnával és bazsalikomlevéllel csészékben kínáljuk.