Sütőtök leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg sütőtök
- 15 dkg burgonya
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 l víz
Elkészítése:
A tököt és a burgonyát meghámozzuk, majd 2*2 cm-es kockákra vágjuk.
A felforrósított olajon megdinszetljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Amikor a hagyma üveges lesz, akkor hozzáadjuk a tököt és a burgonyát.
Felöntjük vízzel, hogy épp ellepje, majd ízesítjük sóval, ételízesítővel, majd puhára főzzük.
Aikor minden puhára főtt, akkor turmixban vagy botmixerrel pépesítjük.
Én most ropogósra pirított baconnel tálaltam.
Tipp:
A levesre pirított tökmagot, pirított napraforgó magot is lehet tenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »