Sütőtök leves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 70 dkg sütőtök
- 15 dkg burgonya
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 l víz
Elkészítése:
A tököt és a burgonyát meghámozzuk, majd 2*2 cm-es kockákra vágjuk.
A felforrósított olajon megdinszetljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Amikor a hagyma üveges lesz, akkor hozzáadjuk a tököt és a burgonyát.
Felöntjük vízzel, hogy épp ellepje, majd ízesítjük sóval, ételízesítővel, majd puhára főzzük.
Aikor minden puhára főtt, akkor turmixban vagy botmixerrel pépesítjük.
Én most ropogósra pirított baconnel tálaltam.
Tipp:
A levesre pirított tökmagot, pirított napraforgó magot is lehet tenni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.