Sütőtök krémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 2 krumpli
- fél szál poréhagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 húsleveskocka vagy 1,5 l húslevesalaplé
- só, bors ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg pirított héj nélküli tökmag
Elkészítése:
A sütőtököt feldaraboljuk, kimagozzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül a tök, addig elkészítjük az alaplevet.
A hagymákat és krumplit megtisztítjuk felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk és megfonnyasztjuk rajta a hagymát és sózzuk, borsozzuk. Felengedjük a húslevesalaplével, belerakjuk a krumplit és puhára főzzük.
Ha meg sült a tök, kikaparjuk a héjából összetörjük villával, majd a leveshez adjuk.
Felforraljuk az egészet, majd botmixerrel krémesre pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk, majd beleöntjük a tejszínt, elkeverjük, majd ha újra felforr a leves akkor el is készült.
Pirított héj nélküli tökmaggal kínáljuk. (Ha nyers a tökmag, akkor száraz serpenyőben pirítsuk meg.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »