Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtök krémleves recept

Sütőtök krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sütőtök
    • 2 krumpli
    • fél szál poréhagyma
    • 1 kis fej lilahagyma
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 2 húsleveskocka vagy 1,5 l húslevesalaplé
    • só, bors ízlés szerint
    • 2 dl főzőtejszín
    • 10 dkg pirított héj nélküli tökmag

    Elkészítése:

    A sütőtököt feldaraboljuk, kimagozzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük.

    Amíg sül a tök, addig elkészítjük az alaplevet.

    A hagymákat és krumplit megtisztítjuk felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk és megfonnyasztjuk rajta a hagymát és sózzuk, borsozzuk. Felengedjük a húslevesalaplével, belerakjuk a krumplit és puhára főzzük.

    Ha meg sült a tök, kikaparjuk a héjából összetörjük villával, majd a leveshez adjuk.

    Felforraljuk az egészet, majd botmixerrel krémesre pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk, majd beleöntjük a tejszínt, elkeverjük, majd ha újra felforr a leves akkor el is készült.

    Pirított héj nélküli tökmaggal kínáljuk. (Ha nyers a tökmag, akkor száraz serpenyőben pirítsuk meg.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá