Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőtököt feldaraboljuk, kimagozzuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül a tök, addig elkészítjük az alaplevet.
A hagymákat és krumplit megtisztítjuk felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk és megfonnyasztjuk rajta a hagymát és sózzuk, borsozzuk. Felengedjük a húslevesalaplével, belerakjuk a krumplit és puhára főzzük.
Ha meg sült a tök, kikaparjuk a héjából összetörjük villával, majd a leveshez adjuk.
Felforraljuk az egészet, majd botmixerrel krémesre pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk, majd beleöntjük a tejszínt, elkeverjük, majd ha újra felforr a leves akkor el is készült.
Pirított héj nélküli tökmaggal kínáljuk. (Ha nyers a tökmag, akkor száraz serpenyőben pirítsuk meg.)