Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült alma krémleves recept

Sült alma krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Leveshez:

    • 6 közepes alma
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 vanília rúd kikapart magja (esetleg Bourbon vaníliás cukor)
    • Cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek)
    • 1 csipet só
    • 2 dl sűrű tejszín

    Levesbetéthez:

    • 3 dl tej
    • 1 csipet só
    • 3 púpos ek búzadara
    • 2-3 ek cukor

    Elkészítése:

    Először a sütőt előmelegítjük. A megtisztított almákat negyedeljük, magházukat kivágjuk. A gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

    180 fokon hőlégkeveréssel 30 percet sütjük.

    Hagyjuk hűlni.

    Közben egy tálban a tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a búzadarát, sót, cukrot és sűrűre főzzük.Négy kisebb formába töltjük és kihűtjük.

    Az almák húsát kikaparjuk a héjából, egy kisebb fazékba rakjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítjük a fűszerekkel. Ha felfőtt, akkor merülő mixerrel pépesítjük, és a tejszínnel krémesítjük.

    Ha túl sűrűnek véljük, tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.

    Langyosan, a formából kiborított tejbegrízzel kínáljuk.

    Tipp:

    Karácsonykor a nehezebb főételek ellensúlyozásképpen általában valamilyen könnyű, egyszerű levessel készülök, mint például ez az almaleves, amihez a gyümölcs először puhára sült a sütőben. Remekül kiegészíti ez a rendhagyó levesbetét, amit korábban el sem tudtam volna képzelni hozzá, de most már csak ezzel kínálom, annyira megszerettük. Gyorsan tálalható, előre megfőzhető, és a vanília, a fahéj igazi karácsonyi hangulatot teremt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá