Spárgakrémleves baconchipssel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg zöld spárga
- 1 közepes burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 4-5 dkg vaj
- 2 db húsleveskocka
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint lestyán
- ízlés szerint só
Tálaláshoz
- 8 szelet bacon
Elkészítése:
A spárgát alaposan megmossuk, spárgakéssel megtisztítjuk, alsó-fás részét letörjük.
Lobogó sós vízbe beledobjuk, kb 3 percre, majd szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. Amint kihűlt apró darabokra vágjuk.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.
A megtisztított, felaprított vöröshagymát a felolvasztott vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát illetve a spárgát, sót majd tovább pároljuk. Végül annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Beledobjuk a leveskockákat és puhára főzzük az egészet.
Amikor a hozzávalók megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Levesszűrőn átszűrjük, vízzel felengedjük és fűszerezzük.
Közben a tejfölt kikeverjük és a levesből merünk hozzá, majd az egészet a levesbe csorgatjuk és összeforraljuk.
A bacont serpenyőben lepirítjuk. Tálaláskor a levest vele kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










