Spárgakrémleves baconchipssel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg zöld spárga
- 1 közepes burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 4-5 dkg vaj
- 2 db húsleveskocka
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint lestyán
- ízlés szerint só
Tálaláshoz
- 8 szelet bacon
Elkészítése:
A spárgát alaposan megmossuk, spárgakéssel megtisztítjuk, alsó-fás részét letörjük.
Lobogó sós vízbe beledobjuk, kb 3 percre, majd szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. Amint kihűlt apró darabokra vágjuk.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.
A megtisztított, felaprított vöröshagymát a felolvasztott vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát illetve a spárgát, sót majd tovább pároljuk. Végül annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Beledobjuk a leveskockákat és puhára főzzük az egészet.
Amikor a hozzávalók megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Levesszűrőn átszűrjük, vízzel felengedjük és fűszerezzük.
Közben a tejfölt kikeverjük és a levesből merünk hozzá, majd az egészet a levesbe csorgatjuk és összeforraljuk.
A bacont serpenyőben lepirítjuk. Tálaláskor a levest vele kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










