Spárgakrémleves baconchipssel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg zöld spárga
- 1 közepes burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 4-5 dkg vaj
- 2 db húsleveskocka
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint lestyán
- ízlés szerint só
Tálaláshoz
- 8 szelet bacon
Elkészítése:
A spárgát alaposan megmossuk, spárgakéssel megtisztítjuk, alsó-fás részét letörjük.
Lobogó sós vízbe beledobjuk, kb 3 percre, majd szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. Amint kihűlt apró darabokra vágjuk.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.
A megtisztított, felaprított vöröshagymát a felolvasztott vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát illetve a spárgát, sót majd tovább pároljuk. Végül annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Beledobjuk a leveskockákat és puhára főzzük az egészet.
Amikor a hozzávalók megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Levesszűrőn átszűrjük, vízzel felengedjük és fűszerezzük.
Közben a tejfölt kikeverjük és a levesből merünk hozzá, majd az egészet a levesbe csorgatjuk és összeforraljuk.
A bacont serpenyőben lepirítjuk. Tálaláskor a levest vele kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »