Sertés raguleves zöldborsóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek étolaj
- 400 g fagyasztott zsenge zöldborsó
- 450 g fagyasztott leveszöldség, de lehet friss is
- 8-10 dkg száraz apró tészta (csipetke)
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- csipet só
- 1 ek ételízesítő
- csipet őrölt bors
Elkészítése:
A sertéshúst körömnyi kockákra vágjuk és félretesszük.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajjal egy edénybe tesszük és alacsony lángon üvegesre fonnyasztjuk.
Miután kész a hagymaalap, hozzáadjuk a zúzott (vagy apróra vágott) fokhagymát és a húst, picit megsózzuk, majd további 10-12 percig együtt pároljuk, amíg a húskockák szépen egyenletesen ki nem fehéredtek.
Ezután beletesszük a mirelit zöldségeket, az ételízesítőt, a petrezselyemzöldet, megszórjuk őrölt borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb 2-2,5 liter) és időnként megkeverve visszatesszük a lángra a levest.
Miután felforrt, levesszük takaréklángra és lefedve főzzük 1 órán át.
Kóstolás után ha nem elég sós, akkor segíthetünk rajta, majd a mirelit zöldborsót is hozzáadjuk és miután ismét felforrt, 10 perc után beletesszük a száraztésztát is és további 6-7 perc alatt a ragulevest készre főzzük.
Ízlés szerint hozzá lehet adni egy tk kristálycukrot, hogy kihozza a zöldborsó tavaszi ízét, de ez ízlés dolga, én egy kis kávéskanálnyit belefőztem, így szeretjük.
Tálaláskor ha van otthon pár szál friss, apróra vágott petrezselyemzöld, azzal megszórva kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »