Sertés raguleves zöldborsóval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek étolaj
- 400 g fagyasztott zsenge zöldborsó
- 450 g fagyasztott leveszöldség, de lehet friss is
- 8-10 dkg száraz apró tészta (csipetke)
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- csipet só
- 1 ek ételízesítő
- csipet őrölt bors
Elkészítése:
A sertéshúst körömnyi kockákra vágjuk és félretesszük.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajjal egy edénybe tesszük és alacsony lángon üvegesre fonnyasztjuk.
Miután kész a hagymaalap, hozzáadjuk a zúzott (vagy apróra vágott) fokhagymát és a húst, picit megsózzuk, majd további 10-12 percig együtt pároljuk, amíg a húskockák szépen egyenletesen ki nem fehéredtek.
Ezután beletesszük a mirelit zöldségeket, az ételízesítőt, a petrezselyemzöldet, megszórjuk őrölt borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb 2-2,5 liter) és időnként megkeverve visszatesszük a lángra a levest.
Miután felforrt, levesszük takaréklángra és lefedve főzzük 1 órán át.
Kóstolás után ha nem elég sós, akkor segíthetünk rajta, majd a mirelit zöldborsót is hozzáadjuk és miután ismét felforrt, 10 perc után beletesszük a száraztésztát is és további 6-7 perc alatt a ragulevest készre főzzük.
Ízlés szerint hozzá lehet adni egy tk kristálycukrot, hogy kihozza a zöldborsó tavaszi ízét, de ez ízlés dolga, én egy kis kávéskanálnyit belefőztem, így szeretjük.
Tálaláskor ha van otthon pár szál friss, apróra vágott petrezselyemzöld, azzal megszórva kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










