Sertés raguleves zöldborsóval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek étolaj
- 400 g fagyasztott zsenge zöldborsó
- 450 g fagyasztott leveszöldség, de lehet friss is
- 8-10 dkg száraz apró tészta (csipetke)
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- csipet só
- 1 ek ételízesítő
- csipet őrölt bors
Elkészítése:
A sertéshúst körömnyi kockákra vágjuk és félretesszük.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajjal egy edénybe tesszük és alacsony lángon üvegesre fonnyasztjuk.
Miután kész a hagymaalap, hozzáadjuk a zúzott (vagy apróra vágott) fokhagymát és a húst, picit megsózzuk, majd további 10-12 percig együtt pároljuk, amíg a húskockák szépen egyenletesen ki nem fehéredtek.
Ezután beletesszük a mirelit zöldségeket, az ételízesítőt, a petrezselyemzöldet, megszórjuk őrölt borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb 2-2,5 liter) és időnként megkeverve visszatesszük a lángra a levest.
Miután felforrt, levesszük takaréklángra és lefedve főzzük 1 órán át.
Kóstolás után ha nem elég sós, akkor segíthetünk rajta, majd a mirelit zöldborsót is hozzáadjuk és miután ismét felforrt, 10 perc után beletesszük a száraztésztát is és további 6-7 perc alatt a ragulevest készre főzzük.
Ízlés szerint hozzá lehet adni egy tk kristálycukrot, hogy kihozza a zöldborsó tavaszi ízét, de ez ízlés dolga, én egy kis kávéskanálnyit belefőztem, így szeretjük.
Tálaláskor ha van otthon pár szál friss, apróra vágott petrezselyemzöld, azzal megszórva kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!