Sárgarépás sütőtökpüré leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg sütőtök
- 20 dkg sárgarépa
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 zöldségleves kocka
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dkg vaj
- 1 ek finomliszt
- 1/2 citrom leve
- 1/2 cs petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított tököt felkockázzuk, a sárgarépát karikára vágjuk.
2 l vízzel felengedjük, az apróra vágott vöröshagymát, 1 tk sót és a két leveskockát hozzáadva megfőzzük.
Amíg fő a leves, addig a felforrósított vajon megpirítjuk a lisztet, a tejszínt ráöntjük és még 1 l vizet hozzáadunk, majd a megfőtt leveshez öntjük.
Botmixerrel összemixeljük, citromot nyomunk bele és tetszés szerint pirított, tört tökmaggal, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Ha hígabbra szeretnénk több vizet tegyünk bele, illetve van aki édesen szereti, így édesíthetjük is, kedvünk szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









