Sárgaborsó leves füstölt hússal recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg sárgaborsó (felesborsó)
- 30 dkg füstölthús (sonka, tarja…)
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 1 ek finomliszt
- frissen őrölt bors
- só
- 1 marék levestészta
Elkészítése:
Előző este beáztatom a feles borsót és a füstölt húst.
Másnap a zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom finomliszttel, állandó keverés mellett 1-2 percig pirítom.
Meghintem pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.
A répákat tetszőlegesen felaprítom és a leveshez adom.
Darálok rá kevés borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm 1-1,5 l vízzel, bele teszem a füstölt húst, sózom és puhulásig főzöm. A sózásnál figyelembe veszem a füstölt hús sósságát!
Ha a hús megpuhult, kiveszem, felaprítom és visszarakom a levesbe
A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









