Sárgaborsó leves füstölt hússal recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg sárgaborsó (felesborsó)
- 30 dkg füstölthús (sonka, tarja…)
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 1 ek finomliszt
- frissen őrölt bors
- só
- 1 marék levestészta
Elkészítése:
Előző este beáztatom a feles borsót és a füstölt húst.
Másnap a zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom finomliszttel, állandó keverés mellett 1-2 percig pirítom.
Meghintem pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.
A répákat tetszőlegesen felaprítom és a leveshez adom.
Darálok rá kevés borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm 1-1,5 l vízzel, bele teszem a füstölt húst, sózom és puhulásig főzöm. A sózásnál figyelembe veszem a füstölt hús sósságát!
Ha a hús megpuhult, kiveszem, felaprítom és visszarakom a levesbe
A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm és tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »