Sárgabarack krémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack
- 15 dkg cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 rúd fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj
Elkészítése:
A sárgabarackot kettévágjuk és kimagozzuk.
A húsát egy edénybe tesszük, majd felöntjük két liter vizzel, beletesszük a többi hozzávalót (a tejszín kivételével) és elkezdjük főzni.
Ha a sárgabarack megfőtt, kivesszük belőle a fahéjat, a szegfűszeget, majd botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel és felforraljuk, majd el is készült.
Hidegen fogyasztjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.