Sárgabarack krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sárgabarack krémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj

Elkészítése:

A sárgabarackot kettévágjuk és kimagozzuk.

A húsát egy edénybe tesszük, majd felöntjük két liter vizzel, beletesszük a többi hozzávalót (a tejszín kivételével) és elkezdjük főzni.

Ha a sárgabarack megfőtt, kivesszük belőle a fahéjat, a szegfűszeget, majd botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel és felforraljuk, majd el is készült.

Hidegen fogyasztjuk.