Sárga raguleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 250 g kockázott hús
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 közepes édesburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kb 120 g csemegekukorica
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál currypor
- só
Habaráshoz:
- 1 evőkanál búzafinomliszt
- 100 ml főzőtejszín
- pár csepp frissen facsart citromlé
Elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát és a húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azt is megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és édesburgonyát.
Fűszerezzük, majd felöntjük kb 1,8 l vízzel és puhára főzzük.
A főzőtejszínt simára keverjük a liszttel és kevés levessel, majd beleöntjük a levesbe.
Beletesszük a konzerv csemegekukoricát is és még kb 2-3 percig főzzük.
Ízlés szerint pár csepp citromlével tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.