Sárga raguleves recept

Hozzávalók:
- 250 g kockázott hús
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 közepes édesburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kb 120 g csemegekukorica
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál currypor
- só
Habaráshoz:
- 1 evőkanál búzafinomliszt
- 100 ml főzőtejszín
- pár csepp frissen facsart citromlé
Elkészítése:
A felkockázott vöröshagymát és a húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azt is megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és édesburgonyát.
Fűszerezzük, majd felöntjük kb 1,8 l vízzel és puhára főzzük.
A főzőtejszínt simára keverjük a liszttel és kevés levessel, majd beleöntjük a levesbe.
Beletesszük a konzerv csemegekukoricát is és még kb 2-3 percig főzzük.
Ízlés szerint pár csepp citromlével tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »