Sajtos burgonyakrém leves recept

Hozzávalók:
- 6–8 közepes burgonya
- húsalaplé
- 1 evőkanál vaj
- 2 csapott evőkanál liszt
- kb 10 dkg sajt
- só
- 2,5–3 dl tejföl
- húsos szalonna vagy bacon
- reszelt cheddar a tetejére
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk és feldaraboljuk. A burgonyát egy edénybe tesszük és annyi alaplevet öntünk rá, ami ellepi és puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
A levesbe belekeverjük a vajat, lisztet és a sajtot, majd visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, majd kis lángon kb 10 percig főzzük. Megkóstoljuk és ha szükséges akkor sózzuk és kevés szerecsendiót adhatunk még hozzá.
A tejfölt elkeverjük kevés leveslével, majd velekeverjük a levesbe és még 1-2 percig főzzük.
A tetejére piríthatunk szalonnát vagy bacont és szórhatunk rá reszelt sajtot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »