Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos burgonyakrém leves recept

Sajtos burgonyakrém leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6–8 közepes burgonya
    • húsalaplé
    • 1 evőkanál vaj
    • 2 csapott evőkanál liszt
    • kb 10 dkg sajt
    • 2,5–3 dl tejföl
    • húsos szalonna vagy bacon
    • reszelt cheddar a tetejére

    Elkészítése:

    A burgonyákat meghámozzuk és feldaraboljuk. A burgonyát egy edénybe tesszük és annyi alaplevet öntünk rá, ami ellepi és puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

    A levesbe belekeverjük a vajat, lisztet és a sajtot, majd visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, majd kis lángon kb 10 percig főzzük. Megkóstoljuk és ha szükséges akkor sózzuk és kevés szerecsendiót adhatunk még hozzá.

    A tejfölt elkeverjük kevés leveslével, majd velekeverjük a levesbe és még 1-2 percig főzzük.

    A tetejére piríthatunk szalonnát vagy bacont és szórhatunk rá reszelt sajtot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá