Sajtos burgonyakrém leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6–8 közepes burgonya
  • húsalaplé
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • kb 10 dkg sajt
  • 2,5–3 dl tejföl
  • húsos szalonna vagy bacon
  • reszelt cheddar a tetejére

Elkészítése:

A burgonyákat meghámozzuk és feldaraboljuk. A burgonyát egy edénybe tesszük és annyi alaplevet öntünk rá, ami ellepi és puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

A levesbe belekeverjük a vajat, lisztet és a sajtot, majd visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, majd kis lángon kb 10 percig főzzük. Megkóstoljuk és ha szükséges akkor sózzuk és kevés szerecsendiót adhatunk még hozzá.

A tejfölt elkeverjük kevés leveslével, majd velekeverjük a levesbe és még 1-2 percig főzzük.

A tetejére piríthatunk szalonnát vagy bacont és szórhatunk rá reszelt sajtot.